Cygara z kurczakiem
  • 45 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • arkusze ciasta egg rolls - 12 sztuk
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
  • pierś z kurczaka - 2 sztuki
  • jajko - 1 sztuka
  • suszone pomidory - 6 sztuk
  • ząbek czosnku - 1 sztuka
  • ser mozzarella - 1 sztuka
  • oliwa z oliwek - 2 łyżki
  • orzeszki piniowe - 1 łyżka
  • kilka listków świeżej bazylii
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Piersi pokrój w kostkę ok. 1 cm, pomidory, ser i bazylię pokrój w cienkie paski.
  2. Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, posiekany czosnek oraz pomidory i orzeszki. Całość dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr. Farsz wystudź.
  3. Farsz wymieszaj z serem i bazylią.
  4. Na stole rozłóż pojedyncze arkusze ciasta, na każdym z nich połóż po 1 łyżce farszu i zwijaj jak tradycyjne spring rolls.
  5. W niedużym garnku rozgrzej olej i wkładaj ostrożnie pojedynczo zwinięte cygara. Smaż kilka minut do momentu, aż nabiorą złotego koloru. Podawaj z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym lub pomidorowa salsą.