Przygotowanie |
Krok 1 |
Ciasto: Kasię utrzeć z pudrem na puch, dodawać po jednym żółtku i ucierać na jednolita masę. Dodać mleko i połączone suche składniki. Z białek ubić pianę, dodać do ciasta. |
Krok 2 |
Podzielić na dwie części. Piec w 180°C ok 35 minut. |
Krok 3 |
Krem: żółtka rozetrzeć z budyniem, mąkami i cukrem. Połączyć ze szklanka mleka, resztę mleka zagotować. Ugotować na nim budyń i dobrze wystudzić. Kasię utrzeć na puch i dodając po łyżce budyniu ucierać, aż zrobi się gładki krem. Dodać cappuccino, połączyć. |
Krok 4 |
Mus: żelatynę rozpuścić w 1/2 szklanki wody, przestudzić, zmiksować z musem. |
Krok 5 |
Wykończenie: blaty ciasta nasączyć wódką. Z kremu odłożyć 3 łyżki, resztę podzielić na pół. Jedną połowę wyłożyć na blat ciasta. |
Krok 6 |
Przykryć musem gruszkowym i odstawić do lodówki na 15 minut do stężenia. |
Krok 7 |
Następnie wyłożyć drugą część kremu i przykryć ciastem. |
Krok 8 |
Posmarować ciasto resztą kremu i posypać kakao. Jeśli nie mamy musu z gruszek, wystarczy 5 świeżych gruszek ugotować w syropie z cukru i wody, po czym zmiksować z odrobiną soku z cytryny. |