Cynamonki
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 60 gramów
  • mąka - 170 gramów
  • cukier puder - 200 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • cynamon - 1 łyżeczka
  • posiekane migdały - 2 łyżeczki
  • gruby cukier kryształ - 1 łyżeczka

Sposób przygotowania:

  1. Z przesianej mąki, żółtka, Kasi, cukru pudru i cynamonu szybko zagnieć gładkie ciasto, zawiń je w folię aluminiową i włóż na 30 minut do lodówki.
  2. Ciasto cienko (3-4 mm) rozwałkuj i kieliszkiem lub małą szklanką wykrawaj kółeczka.
  3. Placuszki posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp grubym cukrem wymieszanym z migdałami.
  4. Piecz na jasnozłoty kolor w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.