| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| W garnku zagotuj wodę, dodaj Kasię, cukier, sól. Do wrzątku wsyp mąkę wymieszaną z cynamonem. | 
| Krok 2 | 
| Zdejmij z palnika, ucieraj drewnianą łyżką, aż ciasto będzie odstawać od brzegów naczynia. Ostudź. | 
| Krok 3 | 
| Do wystudzonej masy wbijaj jajka, jedno po drugim, miksując dobrze po każdym dodaniu. Ciasto powinno być gładkie i gęste. | 
| Krok 4 | 
| Przygotuj rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie głęboko wciętej gwiazdki, przełóż do niego ciasto i wyciśnij długie kawałki na papier do pieczenia. | 
| Krok 5 | 
| Papier z ciastem potnij na spore kawałki, aby łatwo było zrzucać ciasto do oleju. | 
| Krok 6 | 
| Olej dobrze rozgrzej. Kiedy stanie się gorący, wrzuć ciasteczka i smaż po 2 minuty z każdej strony. Przełóż na talerz i oprósz cukrem. |