Przygotowanie |
Krok 1 |
W garnku zagotuj wodę, dodaj Kasię, cukier, sól. Do wrzątku wsyp mąkę wymieszaną z cynamonem. |
Krok 2 |
Zdejmij z palnika, ucieraj drewnianą łyżką, aż ciasto będzie odstawać od brzegów naczynia. Ostudź. |
Krok 3 |
Do wystudzonej masy wbijaj jajka, jedno po drugim, miksując dobrze po każdym dodaniu. Ciasto powinno być gładkie i gęste. |
Krok 4 |
Przygotuj rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie głęboko wciętej gwiazdki, przełóż do niego ciasto i wyciśnij długie kawałki na papier do pieczenia. |
Krok 5 |
Papier z ciastem potnij na spore kawałki, aby łatwo było zrzucać ciasto do oleju. |
Krok 6 |
Olej dobrze rozgrzej. Kiedy stanie się gorący, wrzuć ciasteczka i smaż po 2 minuty z każdej strony. Przełóż na talerz i oprósz cukrem. |