Cynamonowe churros

182


Łatwe


0 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia50 gramów
woda1 szklanka
brązowy cukier2 łyżki
sól1 szczypta
mąka pszenna200 gramów
cynamon1 łyżeczka
duże jajka2 sztuki
olej do smażenia
cukier do oprószenia
Przygotowanie
Krok 1
W garnku zagotuj wodę, dodaj Kasię, cukier, sól. Do wrzątku wsyp mąkę wymieszaną z cynamonem.
Krok 2
Zdejmij z palnika, ucieraj drewnianą łyżką, aż ciasto będzie odstawać od brzegów naczynia. Ostudź.
Krok 3
Do wystudzonej masy wbijaj jajka, jedno po drugim, miksując dobrze po każdym dodaniu. Ciasto powinno być gładkie i gęste.
Krok 4
Przygotuj rękaw cukierniczy z końcówką w kształcie głęboko wciętej gwiazdki, przełóż do niego ciasto i wyciśnij długie kawałki na papier do pieczenia.
Krok 5
Papier z ciastem potnij na spore kawałki, aby łatwo było zrzucać ciasto do oleju.
Krok 6
Olej dobrze rozgrzej. Kiedy stanie się gorący, wrzuć ciasteczka i smaż po 2 minuty z każdej strony. Przełóż na talerz i oprósz cukrem.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl