|
Składniki | ||
cukier | 1 łyżka | |
masło | 1 łyżka | |
Cynamon z Wietnamu Knorr | 2 łyżeczki | |
ryż | 2 opakowania | |
jabłka prażone | 800 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Ryż ugotuj na sypko i odcedź. |
Krok 2 |
Żaroodporną formę do zapiekania wysmaruj dokładnie masłem i układaj kolejno warstwy ugotowanego ryżu i jabłek, każdą posypując odrobiną cukru i cynamonu Knorr, tak aby na samym wierzchu była warstwa ryżu. |
Krok 3 |
Oprósz cukrem i cynamonem i zapiecz pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Na koniec zdejmij przykrycie i piecz jeszcze 5 minut, aby zarumienić ryż z wierzchu. |
Autor: pasibrzuch |