| |||||||||
| Składniki | ||
| cukier | 1 łyżka | |
| masło | 1 łyżka | |
| cynamon | 2 łyżeczki | |
| ryż | 2 opakowania | |
| jabłka prażone | 800 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Ryż ugotuj na sypko i odcedź. |
| Krok 2 |
| Żaroodporną formę do zapiekania wysmaruj dokładnie masłem i układaj kolejno warstwy ugotowanego ryżu i jabłek, każdą posypując odrobiną cukru i cynamonu Knorr, tak aby na samym wierzchu była warstwa ryżu. |
| Krok 3 |
| Oprósz cukrem i cynamonem i zapiecz pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 10 minut. Na koniec zdejmij przykrycie i piecz jeszcze 5 minut, aby zarumienić ryż z wierzchu. |
| Autor: pasibrzuch |