| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| W misce wymieszaj mąkę pszenną, proszek do pieczenia, cukier puder i żółtko. |
| Krok 2 |
| Następnie dodaj do ciasta skórkę startą z umytej cytryny i sok z połowy cytryny. Całość wymieszaj. |
| Krok 3 |
| Otrzymane ciasto zagnieć, zawiń w folię i odłóż na 30 minut do lodówki. |
| Krok 4 |
| Schłodzone ciasto rozwałkuj na grubość 3-4 mm i wycinaj foremkami ciasteczka. Ciasteczka ułóż na płaskiej blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 10-15 minut w 180 °C. |
| Krok 5 |
| Białko jajka utrzyj, dodając partiami cukier. Gdy otrzymany lukier będzie już gładki i gęsty, odłóż jedną łyżkę do oddzielnej miseczki. Dodaj szczyptę herbaty i wymieszaj. Wystudzone ciasteczka posmaruj najpierw białym lukrem, a następnie udekoruj zielonym. Odstaw do zastygnięcia. |