Cytrynowe magdalenki z lodami
  • 45 minut
  • 8 osób
  • Łatwe

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 50 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka - 120 gramów
  • cukier - 80 gramów
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczek
  • sok z cytryny - 2 łyżeczki
  • sos malinowy
  • sezonowe owoce
  • Carte d'Or Strawberry

Sposób przygotowania:

  1. Kasię rozpuść w rondelku. Jajka ubij z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sok z cytryny. Wszystko wymieszaj mikserem. Na koniec dodaj przestudzoną Kasię i wymieszaj.
  2. Metalową foremkę do magdalenek o wielkości 7 cm wysmaruj Kasię i obsyp mąką. Do każdego wgłębienia włóż łyżkę ciasta. Odstaw na 10 minut.
  3. W tym czasie nagrzej piekarnik do 180 °C. Wstaw foremki z ciasteczkami do piekarnika i piecz 10 minut.
  4. Przygotuj małe miseczki. Na dno każdej wlej łyżkę sosu malinowego, włóż dwie kulki lodów truskawkowych Carte d'Or i pokrojone owoce. Deser podawaj z magdalenkami.