Cytrynowe magdalenki z lodami

9


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
jajko2 sztuki
mąka0.6 szklanek
cukier0.3 szklanek
proszek do pieczenia0.5 łyżeczek
sok z cytryny2 łyżeczki
sos malinowy 1 opakowanie
sezonowe owoce1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia100 gramów
lody truskawkowe
Przygotowanie
Krok 1
Kasię rozpuść w rondelku. Jajka ubij z cukrem na puch. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sok z cytryny. Wszystko wymieszaj mikserem. Na koniec dodaj przestudzoną Kasię, wymieszaj.
Krok 2
Metalową foremkę do magdalenek o wielkości 7cm wysmaruj Kasią i obsyp mąką. Do każdego wgłębienia włóż łyżkę ciasta. Odstaw na 10 minut.
Krok 3
W tym czasie nagrzej piekarnik do 180st.C Wstaw foremkę z ciasteczkami do piekarnika i piecz 10 minut.
Krok 4
Przygotuj małe miseczki. Na dno każdej wlej łyżkę sosu malinowego, włóż dwie kulki lodów i pokrojone owoce.
Krok 5
Podawaj z magdalenkami.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl