Cytrynowiec filiżankowy
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 4 minuty
  • 180 °C

Składniki:

  • jajko - 1 sztuka
  • mąka - 5 łyżek
  • cukier - 2 łyżki
  • mleko - 3 łyżki
  • sok z cytryny - 1 łyżka
  • mak - 1 łyżeczka
  • proszek do pieczenia - 0.5 łyżeczek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Jajko ubijamy z szczyptą soli i cukrem.
  2. Dodaję mleko, roztopioną wcześniej Kasię, sok z cytryny i ubijamy.
  3. Dodajemy mąkę z proszkiem i mak, mieszamy.
  4. Nakładamy ciasto do dwóch filiżanek i pieczemy w mikrofali przez 4 min.