Czarna herbata korzenna
  • 10 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Herbata Lipton Yellow Label Tea - 400 mililitrów
  • laska cynamonu - 2 sztuki
  • konfitura wiśniowa - 2 łyżki
  • miód - 1 łyżka
  • pomarańcza - 2 plastry
  • goździki - 3 sztuki
  • gałka muszkatołowa - 1 szczypta
  • gwiazdka anyżu - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Dwie saszetki herbaty Lipton zaparz z laską cynamonu, anyżem, gałką muszkatołową i goździkami (95 st. C, 4 min.), dodaj miód i wymieszaj.
  2. Do szklanek nałóż po 1 łyżce wiśniowej konfitury oraz po 2 plastry pomarańczy.
  3. Do szklanek wlej przygotowany napar z herbaty, przełóż goździki oraz kawałki cynamonu. Napój podawaj na ciepło.