Przygotowanie |
Krok 1 |
Wszystkie suche składniki na ciasto wymieszaj w misce. W drugiej misce wymieszaj maślankę z jajami. |
Krok 2 |
Do małego garnuszka wlej mleko, dodaj masło i pół tabliczki czekolady podzielonej na kostki. |
Krok 3 |
Włóż garnuszek do garnka z wodą i podgrzewać, mieszając do czasu, gdy czekolada się roztopi. Przestudź i dodaj masę do maślanki z jajami, wymieszaj. |
Krok 4 |
Suche składniki wsyp do mokrych, miksuj blenderem do czasu, gdy uzyskasz gładką masę. |
Krok 5 |
Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z obu stron. |
Krok 6 |
Na naleśnik układaj po dwie łyżki serka, posyp startą czekoladą i dodaj kilka plasterków banana. |
Krok 7 |
Zamknij naleśnik, udekoruj bitą śmietaną, sosem malinowym i listkami mięty. |