Czeko-naleśniki z serkiem i owocami

Składniki:

  • mleko - 3 łyżki
  • mąka - 1 szklanka
  • masło - 25 gramów
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • jaja - 2 sztuki
  • mięta - 6 sztuk
  • cukier puder - 2 łyżki
  • kakao - 2 łyżki
  • banany - 2 sztuki
  • czekolada - 0.5 sztuk
  • serek homogenizowany waniliowy - 400 gramów
  • bita śmietana w sprayu - 1 opakowanie
  • sos malinowy - 6 łyżek
  • ciasto składniki mokre:
  • maślanka naturalna - 1 szklanka
  • ciasto składniki suche:
  • nadzienie i sos:

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie suche składniki na ciasto wymieszaj w misce. W drugiej misce wymieszaj maślankę z jajami.
  2. Do małego garnuszka wlej mleko, dodaj masło i pół tabliczki czekolady podzielonej na kostki.
  3. Włóż garnuszek do garnka z wodą i podgrzewać, mieszając do czasu, gdy czekolada się roztopi. Przestudź i dodaj masę do maślanki z jajami, wymieszaj.
  4. Suche składniki wsyp do mokrych, miksuj blenderem do czasu, gdy uzyskasz gładką masę.
  5. Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki z obu stron.
  6. Na naleśnik układaj po dwie łyżki serka, posyp startą czekoladą i dodaj kilka plasterków banana.
  7. Zamknij naleśnik, udekoruj bitą śmietaną, sosem malinowym i listkami mięty.