Przygotowanie |
Krok 1 |
Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Formę wykładamy papierem do pieczenia i lekko natłuszczamy. |
Krok 2 |
Jajka i cukier puder ubijamy mikserem. |
Krok 3 |
Kakao mieszamy z mąką i delikatnie łączymy z masą jajeczną i roztopioną Kasią. Wylewamy na natłuszczony papier i lekko wyrównujemy łopatką. Pieczemy 12 minut. |
Krok 4 |
W tym czasie na stolnicy rozkładamy czystą ściereczkę, na niej kładziemy arkusz papieru do pieczenia, który należy posypać miałkim cukrem. |
Krok 5 |
Następnie kładziemy na nim upieczone, jeszcze ciepłe ciasto, odrywamy delikatnie papier, na którym się piekło i ostrożnie zwijamy ciasto razem z posypanym cukrem arkuszem prostopadle do krótszego boku. |
Krok 6 |
Odstawiamy na 5 minut, by ostygło. |
Krok 7 |
W tym czasie ubijamy śmietanę z łyżką cukru pudru. |
Krok 8 |
Rozwijamy ciasto, smarujemy bitą śmietaną, posypujemy malinami i ponownie zwijamy, tym razem bez papieru. |
Krok 9 |
Gotową roladę zawijamy w papier i ściereczkę i odkładamy do lodówki do schłodzenia na 30-60 minut. |
Krok 10 |
Po schłodzeniu kroimy na porcje i podajemy z malinami. |