| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Formę wykładamy papierem do pieczenia i lekko natłuszczamy. |
| Krok 2 |
| Jajka i cukier puder ubijamy mikserem. |
| Krok 3 |
| Kakao mieszamy z mąką i delikatnie łączymy z masą jajeczną i roztopioną Kasią. Wylewamy na natłuszczony papier i lekko wyrównujemy łopatką. Pieczemy 12 minut. |
| Krok 4 |
| W tym czasie na stolnicy rozkładamy czystą ściereczkę, na niej kładziemy arkusz papieru do pieczenia, który należy posypać miałkim cukrem. |
| Krok 5 |
| Następnie kładziemy na nim upieczone, jeszcze ciepłe ciasto, odrywamy delikatnie papier, na którym się piekło i ostrożnie zwijamy ciasto razem z posypanym cukrem arkuszem prostopadle do krótszego boku. |
| Krok 6 |
| Odstawiamy na 5 minut, by ostygło. |
| Krok 7 |
| W tym czasie ubijamy śmietanę z łyżką cukru pudru. |
| Krok 8 |
| Rozwijamy ciasto, smarujemy bitą śmietaną, posypujemy malinami i ponownie zwijamy, tym razem bez papieru. |
| Krok 9 |
| Gotową roladę zawijamy w papier i ściereczkę i odkładamy do lodówki do schłodzenia na 30-60 minut. |
| Krok 10 |
| Po schłodzeniu kroimy na porcje i podajemy z malinami. |