Czekoladowa babka
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 0.5 sztuk
  • czekolada mleczna - 1 opakowanie
  • cukier - 0.5 szklanek
  • mąka - 1.5 szklanek
  • jajko - 2 sztuki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • kakao - 2 łyżki
  • wydrylowane wiśnie - 1 puszka

Sposób przygotowania:

  1. Stopić masło z czekoladą, ostudzić.
  2. Utrzeć jajka z cukrem, dodać mąkę, proszek, kakao, dobrze połączyć, na koniec dodać ostudzoną masę czekoladowo-maślaną oraz wiśnie.
  3. Blaszkę natrzeć tłuszczem, posypać bułką tartą, wlać masę zapiekać ok. 40 min. w 180 st. C.