Czekoladowa kostka z piankami

37


Łatwe


20 min.


10 os.

Składniki
czekolada deserowa300 gramów
słodzone mleko skondensowane1 opakowanie
Kostka do pieczenia Kasia80 gramów
miniaturowe pianki2 szklanki
orzeszki ziemne solone150 gramów
suszona żurawina1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Wsyp do miski posiekaną czekoladę, dodaj mleko z puszki i Kasię. Ustaw na garnku z gorącą wodą i podgrzewaj w kąpieli wodnej, aż czekolada się rozpuści i wszystkie składniki się połączą.
Krok 2
Do rozpuszczonej czekolady dodaj orzechy, żurawinę i pianki. Wszystko razem wymieszaj. Foremkę o wymiarach 20 x 20 cm wyłóż papierem do pieczenia.
Krok 3
Otrzymaną masę przełóż do foremki i wyrównaj. Odstaw do lodówki, (najlepiej na noc) by całość dobrze stężała.
Krok 4
Schłodzoną masę wyjmij z foremki, usuń papier i pokrój na kawałki. Przechowuj w chłodnym miejscu.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl