Czekoladowa kostka z piankami
  • 20 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • czekolada deserowa - 300 gramów
  • słodzone mleko skondensowane - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 80 gramów
  • miniaturowe pianki - 2 szklanki
  • orzeszki ziemne solone - 150 gramów
  • suszona żurawina - 1 szklanka

Sposób przygotowania:

  1. Wsyp do miski posiekaną czekoladę, dodaj mleko z puszki i Kasię. Ustaw na garnku z gorącą wodą i podgrzewaj w kąpieli wodnej, aż czekolada się rozpuści i wszystkie składniki się połączą.
  2. Do rozpuszczonej czekolady dodaj orzechy, żurawinę i pianki. Wszystko razem wymieszaj. Foremkę o wymiarach 20 x 20 cm wyłóż papierem do pieczenia.
  3. Otrzymaną masę przełóż do foremki i wyrównaj. Odstaw do lodówki, (najlepiej na noc) by całość dobrze stężała.
  4. Schłodzoną masę wyjmij z foremki, usuń papier i pokrój na kawałki. Przechowuj w chłodnym miejscu.