Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię roztop w rondelku razem z czekoladą, dodaj kakao i dokładnie wymieszaj. |
Krok 2 |
Masę przelej do miski, dodaj cukier puder, przetarte przez sito żółtka jaj i ser, wymieszaj wszystko mikserem. |
Krok 3 |
Białą czekoladę zetrzyj na tarce, morele pokrój w kostkę. Czekoladę i bakalie dodaj do masy i wymieszaj. |
Krok 4 |
Miskę wyłóż podwójnie złożoną gazą i włóż do niej przygotowaną masę. Odstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Polewę rozpuść w kąpieli wodnej, wylej na papier do pieczenia i odłóż do lodówki. |
Krok 5 |
Paschę ułóż na paterze, wyjmij z foremki, usuń gazę. Stwardniałą polewę połam na kawałki i udekoruj paschę. (Kawałki polewy możesz przykleić do paschy smarując je odrobiną rozpuszczonej polewy.) |