Czekoladowa pascha

13


Łatwe


30 min.


1 os.

Składniki
Masa serowa::
gęsty twaróg sernikowy800 gramów
Kostka do pieczenia Kasia Ekstra Maślany Smak200 gramów
ugotowane na twardo żółtka5 sztuk
cukier puder200 gramów
gorzka czekolada100 gramów
kakao1 łyżka
złote rodzynki100 gramów
suszona morela100 gramów
biała czekolada100 gramów
Wierzch::
polewa z białej czekolady1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Kasię roztop w rondelku razem z czekoladą, dodaj kakao i dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Masę przelej do miski, dodaj cukier puder, przetarte przez sito żółtka jaj i ser, wymieszaj wszystko mikserem.
Krok 3
Białą czekoladę zetrzyj na tarce, morele pokrój w kostkę. Czekoladę i bakalie dodaj do masy i wymieszaj.
Krok 4
Miskę wyłóż podwójnie złożoną gazą i włóż do niej przygotowaną masę. Odstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Polewę rozpuść w kąpieli wodnej, wylej na papier do pieczenia i odłóż do lodówki.
Krok 5
Paschę ułóż na paterze, wyjmij z foremki, usuń gazę. Stwardniałą polewę połam na kawałki i udekoruj paschę. (Kawałki polewy możesz przykleić do paschy smarując je odrobiną rozpuszczonej polewy.)
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl