| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kasię roztop w rondelku razem z czekoladą, dodaj kakao i dokładnie wymieszaj. |
| Krok 2 |
| Masę przelej do miski, dodaj cukier puder, przetarte przez sito żółtka jaj i ser, wymieszaj wszystko mikserem. |
| Krok 3 |
| Białą czekoladę zetrzyj na tarce, morele pokrój w kostkę. Czekoladę i bakalie dodaj do masy i wymieszaj. |
| Krok 4 |
| Miskę wyłóż podwójnie złożoną gazą i włóż do niej przygotowaną masę. Odstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Polewę rozpuść w kąpieli wodnej, wylej na papier do pieczenia i odłóż do lodówki. |
| Krok 5 |
| Paschę ułóż na paterze, wyjmij z foremki, usuń gazę. Stwardniałą polewę połam na kawałki i udekoruj paschę. (Kawałki polewy możesz przykleić do paschy smarując je odrobiną rozpuszczonej polewy.) |