| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Miękką Kasię utrzyj z cukrem pudrem na puch. Ciągle ucierając dodaj po 1 żółtka. |
| Krok 2 |
| Do otrzymanej masy dodaj twaróg i dokładnie wymieszaj. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie wymieszaj z ciepłym mlekiem. |
| Krok 3 |
| Do masy serowej dodaj rozpuszczoną czekoladę, rodzynki i kandyzowaną skórkę pomarańczową. |
| Krok 4 |
| Sito lub durszlak wyłóż podwójnie złożoną gazą i włóż do środka przygotowaną masę, zawiń na wierzch gazę i obciąż. Ustaw tak by wyciekający płyn nie stykaj się z paschą. |
| Krok 5 |
| Całość odstaw na noc do lodówki. Rano wyłóż paschę na talerzyk i usuń gazę. |
| Krok 6 |
| Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej i wylej na schłodzoną kamienną deskę lub paterę. Gdy czekolada zastygnie szerokim nożem lub kuchenną szpachelką zetnij z czekolady wiórki. Wiórkami udekoruj paschę. |