|
Składniki | ||
jajko | 4 sztuki | |
gorzka czekolada | 120 gramów | |
sól | 1 szczypta | |
cukier | 120 gramów | |
mleko | 170 mililitrów | |
rodzynki | 150 gramów | |
mąka | 300 gramów | |
proszek do pieczenia | 1.5 łyżeczek | |
kakao | 3 łyżki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 70 gramów | |
olej winogronowy | 30 mililitrów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Zmieszać w dwóch oddzielnych miskach: W pierwszej: mąkę, proszek do pieczenia, rodzynki, cukier, startą gorzką czekoladę, sól i kakao. |
Krok 2 |
W drugiej: lekko roztopioną Kasię, olej, jaja, mleko. |
Krok 3 |
Następnie zmieszać dokładnie obie masy i piec 15-20 min. w 180 stopniach z termoobiegiem. |
Krok 4 |
Piec w blasze ze specjalnymi otworami na muffiny. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |