Czekoladowa rozkosz

0


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
jajko4 sztuki
gorzka czekolada120 gramów
sól1 szczypta
cukier120 gramów
mleko170 mililitrów
rodzynki150 gramów
mąka300 gramów
proszek do pieczenia1.5 łyżeczek
kakao3 łyżki
Kostka do pieczenia Kasia70 gramów
olej winogronowy30 mililitrów
Przygotowanie
Krok 1
Zmieszać w dwóch oddzielnych miskach: W pierwszej: mąkę, proszek do pieczenia, rodzynki, cukier, startą gorzką czekoladę, sól i kakao.
Krok 2
W drugiej: lekko roztopioną Kasię, olej, jaja, mleko.
Krok 3
Następnie zmieszać dokładnie obie masy i piec 15-20 min. w 180 stopniach z termoobiegiem.
Krok 4
Piec w blasze ze specjalnymi otworami na muffiny.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl