Czekoladowa rozkosz
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 70 gramów
  • mąka - 300 gramów
  • cukier - 120 gramów
  • gorzka czekolada - 120 gramów
  • kakao - 3 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1.5 łyżeczek
  • rodzynki - 150 gramów
  • olej winogronowy - 30 mililitrów
  • sól - 1 szczypta
  • mleko - 170 mililitrów
  • jajko - 4 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Zmieszać w dwóch oddzielnych miskach: W pierwszej: mąkę, proszek do pieczenia, rodzynki, cukier, startą gorzką czekoladę, sól i kakao.
  2. W drugiej: lekko roztopioną Kasię, olej, jaja, mleko.
  3. Następnie zmieszać dokładnie obie masy i piec 15-20 min. w 180 stopniach z termoobiegiem.
  4. Piec w blasze ze specjalnymi otworami na muffiny.