Czekoladowa tarta z truskawkami
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 10 minut
  • 180 stopni °C

Składniki:

  • herbatniki - 100 gramów
  • czekoladowe herbatniki - 100 gramów
  • budyń czekoladowy - 1 opakowanie
  • brązowy cukier - 2 łyżki
  • truskawki - 500 gramów
  • galaretka truskawkowa - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 50 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie herbatniki bardzo drobno pokruszyć, można to zrobić np. za pomocą wałka.
  2. KASIĘ rozpuścić i wymeiszać z herbatnikami i powstałą masą wyłożyć naczynie do pieczenia tarty.
  3. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 10 minut.
  4. Budyń przygotować wg wskazówek na opakowaniu zamiast białego cukru, dodając brązowy.
  5. Gotowy, ciepły budyń rozsmarować na upieczonym i przestudzonym spodzie.
  6. Na budyniu układać umyte truskawki pozbawione szypułek.
  7. Galaretkę zrobić wg wskazówek na opakowaniu, zmniejszając jednak ilość wody o połowę.
  8. Ostudzoną galaretką zalać truskawki.
  9. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny