Czekoladowa tarta/Carte d'Or Tiramisu

2


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
mąka1 szklanka
cukier80 gramów
jajko1 sztuka
sól1 szczypta
śmietanka kremówka 200 mililitrów
czekolada gorzka200 gramów
Kostka do pieczenia Kasia25 gramów
wiórki czekoladowe1 opakowanie
lody Carte d’Or Tiramisu1 opakowanie
Przygotowanie
Krok 1
Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj mikserem. Ciasto wyłóż na stół, zagnieć w kulkę i odłóż na 30 minut do lodówki.
Krok 2
Schłodzonym ciastem wylep formę do tarty o średnicy 23cm i piecz w 180st.C około 15 minut.
Krok 3
Śmietankę zagotuj w rondelku. Dodaj czekoladę i Kasię, i mieszaj, aż masa będzie gładka.
Krok 4
Masę lekko przestudź, wymieszaj z likierem i wylej na ciasto. Ciasto odstaw na godzinkę do lodówki.
Krok 5
Gotową tartę pokrój na kawałki, posyp wiórkami czekolady i podawaj z lodami Carte d'Or Tiramisu.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl