Czekoladowe
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 20 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • jajko - 4 sztuki
  • mąka ziemniaczana - 1 szklanka
  • mąka - 3 łyżki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • cukier - 1 szklanka
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • gorzka czekolada - 1 opakowanie
  • śmietanka 30% - 0.5 litrów
  • masa czekoladowa: - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Jaja ucieramy z cukrem, dodajemy mączkę, mąkę, proszek, cukier waniliowy, zcieramy na grubych oczkach gorzką czekoladę i dodajemy do biszkoptu.
  2. Formę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą, wlewamy masę.
  3. Pieczemy 20 min. w 180 st. C.
  4. Jak biszkopt wystygnie, ubijamy śmietankę, wsypujemy masę czekoladową.
  5. Smarujemy biszkopt.