Czekoladowe batony

80


Łatwe


20 min.


1 os.

Składniki
Kostka do pieczenia Kasia1 opakowanie
mleko0.5 szklanek
cukier0.5 szklanek
kakao4 łyżki
mleko w proszku400 gramów
pszenica ekspandowana2 szklanki
orzechy włoskie1 szklanka
suszona żurawina1 szklanka
Przygotowanie
Krok 1
Kasię rozpuść w rondelku. Dodaj cukier, kakao oraz mleko i energicznie mieszaj do połączenia składników.
Krok 2
Następnie do masy dodaj mleko w proszku i dokładnie wymieszaj. Powinno mieć gładką konsystencję, jeśli będzie zbyt gęste trzeba dodać kilka łyżek przegotowanej wody.
Krok 3
Na końcu dodaj do masy ekspandowaną pszenicę, suszoną żurawinę i orzechy. Wymieszaj.
Krok 4
Formę o wymiarach 17 x 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i przełóż do niej masę dociskając dokładnie łyżką. Odstaw na kilka godzin do lodówki.
Krok 5
Schłodzoną masę potnij ostrym nożem na batoniki i zawiń w pergamin.
Autor: MojeCiasto.plPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl