Czekoladowe brownie z lodami

5


Łatwe


15 min.


1 os.

Składniki
sól1 szczypta
jajka2 sztuki
mąka
cukier puder
kakao1 łyżeczka
polewa czekoladowa1 opakowanie
czekolada gorzka 70%1 opakowanie
ulubione lody
Kostka do pieczenia Kasia100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Kasię włóż do rondelka i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej.
Krok 2
W misce wymieszaj jaja z cukrem pudrem. Dodaj masę czekoladową.
Krok 3
Następnie wsyp kakao i mąkę. Wszystko razem wymieszaj mikserem.
Krok 4
Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej o długości 20cm. Piecz około 25 minut w 180st.C.
Krok 5
Ostudzone ciasto pokrój na cienkie kawałki, złóż po trzy i polej polewą czekoladową. Podawaj z lodami Carte d’Or Straciatella.
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl