Czekoladowe brownie z lodami
  • 15 minut
  • Łatwe

Składniki:

  • czekolada gorzka 70% - 1 opakowanie
  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • kakao - 1 łyżeczka
  • cukier puder
  • jajka - 2 sztuki
  • mąka
  • sól - 1 szczypta
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie
  • ulubione lody

Sposób przygotowania:

  1. Kasię włóż do rondelka i rozpuść razem z połamaną czekoladą w kąpieli wodnej.
  2. W misce wymieszaj jaja z cukrem pudrem. Dodaj masę czekoladową.
  3. Następnie wsyp kakao i mąkę. Wszystko razem wymieszaj mikserem.
  4. Ciasto przełóż do wysmarowanej Kasią i wyłożonej papierem do pieczenia formy keksowej o długości 20cm. Piecz około 25 minut w 180st.C.
  5. Ostudzone ciasto pokrój na cienkie kawałki, złóż po trzy i polej polewą czekoladową. Podawaj z lodami Carte d’Or Straciatella.