Czekoladowe ciasteczka
  • 30 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 12 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • gorzka czekolada - 150 gramów
  • cukier trzcinowy - 60 gramów
  • cukier - 90 gramów
  • mąka - 150 gramów
  • kakao - 1 łyżka
  • jajko - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Miękką Kasię dokładnie utrzyj z cukrami, dodaj mąkę, kakao i jajko.
  2. Czekoladę pokrój na spore kawałki, połowę dodaj do masy.
  3. Wszystko wymieszaj.
  4. Płaską blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.
  5. Na blaszkę wykładaj łyżką porcyjki ciasta.
  6. W każde wciśnij jeszcze kilka kawałków czekolady i piecz w 180 st. C około 12-15 minut.