|
Składniki | ||
Kostka do pieczenia Kasia | 100 gramów | |
gorzka czekolada | 150 gramów | |
cukier trzcinowy | 60 gramów | |
cukier | 90 gramów | |
mąka | 150 gramów | |
kakao | 1 łyżka | |
jajko | 1 sztuka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Miękką Kasię dokładnie utrzyj z cukrami, dodaj mąkę, kakao i jajko. |
Krok 2 |
Czekoladę pokrój na spore kawałki, połowę dodaj do masy. |
Krok 3 |
Wszystko wymieszaj. |
Krok 4 |
Płaską blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. |
Krok 5 |
Na blaszkę wykładaj łyżką porcyjki ciasta. |
Krok 6 |
W każde wciśnij jeszcze kilka kawałków czekolady i piecz w 180 st. C około 12-15 minut. |
Autor: MojeCiasto.pl |