Czekoladowe ciasteczka

1


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
cukier wanilinowy1 opakowanie
mąka200 gramów
jajka2 sztuki
cukier puder100 gramów
mleko0.5 szklanek
kakao1 łyżeczka
budyń waniliowy1 opakowanie
proszek do pieczenia2 łyżeczki
polewa z białej czekolady100 gramów
polewa z ciemnej czekolady100 gramów
sól1 szczypta
masło100 gramów
Przygotowanie
Krok 1
Masło utrzyj z cukrem waniliowym, cukrem pudrem oraz solą na kremową masę.
Krok 2
Ucieraj i w tym samym czasie wbij po 1 jajku, dodaj mleko, mąkę, proszek z budyniu, proszek do pieczenia oraz kakao.
Krok 3
Wytnij krążki w cieście, włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz około 15 minut.
Krok 4
Polewy włóż do gorącej wody, polej nimi ciasteczka zaczekaj, aż wystygną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl