| |||||||||
| Składniki | ||
| sól | 1 szczypta | |
| mleko | 0.5 szklanek | |
| jajka | 2 sztuki | |
| budyń waniliowy | 1 opakowanie | |
| mąka | 200 gramów | |
| masło | 100 gramów | |
| proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
| cukier puder | 100 gramów | |
| kakao | 1 łyżeczka | |
| cukier wanilinowy | 1 opakowanie | |
| polewa z białej czekolady | 100 gramów | |
| polewa z ciemnej czekolady | 100 gramów |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Masło utrzyj z cukrem waniliowym, cukrem pudrem oraz solą na kremową masę. |
| Krok 2 |
| Ucieraj i w tym samym czasie wbij po 1 jajku, dodaj mleko, mąkę, proszek z budyniu, proszek do pieczenia oraz kakao. |
| Krok 3 |
| Wytnij krążki w cieście, włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz około 15 minut. |
| Krok 4 |
| Polewy włóż do gorącej wody, polej nimi ciasteczka zaczekaj, aż wystygną. |
| Autor: przepisy.pl |