Czekoladowe ciasteczka

Składniki:

  • cukier wanilinowy - 1 opakowanie
  • mąka - 200 gramów
  • jajka - 2 sztuki
  • cukier puder - 100 gramów
  • mleko - 0.5 szklanek
  • kakao - 1 łyżeczka
  • budyń waniliowy - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • polewa z białej czekolady - 100 gramów
  • polewa z ciemnej czekolady - 100 gramów
  • sól - 1 szczypta
  • masło - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Masło utrzyj z cukrem waniliowym, cukrem pudrem oraz solą na kremową masę.
  2. Ucieraj i w tym samym czasie wbij po 1 jajku, dodaj mleko, mąkę, proszek z budyniu, proszek do pieczenia oraz kakao.
  3. Wytnij krążki w cieście, włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz około 15 minut.
  4. Polewy włóż do gorącej wody, polej nimi ciasteczka zaczekaj, aż wystygną.