|
Składniki | ||
sól | 1 szczypta | |
mleko | 0.5 szklanek | |
jajka | 2 sztuki | |
budyń waniliowy | 1 opakowanie | |
mąka | 200 gramów | |
masło | 100 gramów | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
cukier puder | 100 gramów | |
kakao | 1 łyżeczka | |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie | |
polewa z białej czekolady | 100 gramów | |
polewa z ciemnej czekolady | 100 gramów |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Masło utrzyj z cukrem waniliowym, cukrem pudrem oraz solą na kremową masę. |
Krok 2 |
Ucieraj i w tym samym czasie wbij po 1 jajku, dodaj mleko, mąkę, proszek z budyniu, proszek do pieczenia oraz kakao. |
Krok 3 |
Wytnij krążki w cieście, włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz około 15 minut. |
Krok 4 |
Polewy włóż do gorącej wody, polej nimi ciasteczka zaczekaj, aż wystygną. |
Autor: przepisy.pl |