Przygotowanie |
Krok 1 |
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i solą. |
Krok 2 |
W rondelku rozpuść Kasię razem z połamaną czekoladą. |
Krok 3 |
Białka oddziel od żółtek i ubij z cukrem na sztywną pianę. Do ubitych białek dodaj, ciągle mieszając, najpierw żółtka, a następnie rozpuszczoną z Kasią czekoladę. |
Krok 4 |
Na koniec wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Tak przygotowane ciasto wstaw na godzinę do zamrażarki. |
Krok 5 |
Ze schłodzonego ciasta zrób wałek i potnij ciasto na jednakowe kawałki. |
Krok 6 |
Z każdego kawałka zrób kuleczkę i obtocz ją dokładnie w cukrze pudrze. Ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym do 180 st.C piekarniku około 12 minut. |