|
Składniki | ||
jajko | 4 sztuki | |
cukier | 1.5 szklanek | |
mąka | 1.5 szklanek | |
kakao | 5 łyżek | |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki | |
Kostka do pieczenia Kasia | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
KASIĘ z połową cukru rozpuścić na małym ogniu. |
Krok 2 |
Dodać kakao i wymieszać. |
Krok 3 |
Pozostawić na chwilę do wystygnięcia. |
Krok 4 |
Drugą połowę cukru ubić z jajami. |
Krok 5 |
Wszystko wymieszać dodając przesianą mąkę i proszek do pieczenia. |
Krok 6 |
Wylać na okrągłą (śr. 24cm) blachę wyłożoną papierem lub folią do pieczenia. |
Krok 7 |
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 30 min. |
Krok 8 |
Opcjonalnie można udekorować na wierzchu bitą śmietaną i truskawkami. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |