Czekoladowiec

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 1.5 szklanek
  • mąka - 1.5 szklanek
  • kakao - 5 łyżek
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. KASIĘ z połową cukru rozpuścić na małym ogniu.
  2. Dodać kakao i wymieszać.
  3. Pozostawić na chwilę do wystygnięcia.
  4. Drugą połowę cukru ubić z jajami.
  5. Wszystko wymieszać dodając przesianą mąkę i proszek do pieczenia.
  6. Wylać na okrągłą (śr. 24cm) blachę wyłożoną papierem lub folią do pieczenia.
  7. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 30 min.
  8. Opcjonalnie można udekorować na wierzchu bitą śmietaną i truskawkami.