Czekoladowo bananowe babeczki
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cukier - 90 gramów
  • mąka - 90 gramów
  • banan - 1 sztuka
  • czekolada - 1 opakowanie
  • cynamon - 2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
  • margaryna - 125 gramów
  • jajko - 1 sztuka

Sposób przygotowania:

  1. Rozpuścić pół kostki margaryny na ogniu. Przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i cynamonem na talerz. Pokroić czekoladę na małe kawałeczki. Rozbełtać jajko w małej miseczce, banana rozdrobnić na talerzu.
  2. Do dużej miski wsyp cukier i wrzuć rozdrobnionego banana i wlać roztopioną margarynę do dużej miski wymieszaj razem. Wlej do dużej miski jako i wymieszaj na końcu wsyp mąkę i wrzuć pokrojoną czekoladę i razem wymieszaj.
  3. Do foremek nałóż łyżeczką masę i włóż do piekarnika na grzanego do 180stopni na około 20min.