|
Składniki | ||
Ciasto: | ||
jajko | 4 sztuki | |
cukier | 4 łyżki | |
mąka pszenna | 4 łyżki | |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
Nadzienie: | ||
śmietana 36% | 875 mililitrów | |
cukier | 4 łyżki | |
kakao | 2 łyżki | |
żelatyna | 4 łyżeczki | |
banan | 4 sztuki | |
Polewa: | ||
polewa czekoladowa | 1 opakowanie |
Przygotowanie |
Krok 1 |
BISZKOPT: Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, a na końcu mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać i upiec |
Krok 2 |
NADZIENIE CZEKOLADOWE: Do garnka wlać śmietanę, wsypać cukier i kakao. |
Krok 3 |
Gotować 2 minuty. Ostudzić i wstawić na całą noc do lodówki. |
Krok 4 |
Banany obrać, przekroić wzdłuż i ułożyć na cieście. |
Krok 5 |
Zimną śmietanę czekoladową ubić, dodać żelatynę i przełożyć ciasto. |
Krok 6 |
Polewę roztopić i udekorować. |
Autor: Użytkownik Moje Ciasto |