Czekoladowy Bananowiec
  • 15 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 15 minut
  • 180 °C

Składniki:

    ciasto
  • jajko - 4 sztuki
  • cukier - 4 łyżki
  • mąka pszenna - 4 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • nadzienie
  • śmietana 36% - 875 mililitrów
  • cukier - 4 łyżki
  • kakao - 2 łyżki
  • żelatyna - 4 łyżeczki
  • banan - 4 sztuki
  • polewa
  • polewa czekoladowa - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. BISZKOPT: Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, a na końcu mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać i upiec
  2. NADZIENIE CZEKOLADOWE: Do garnka wlać śmietanę, wsypać cukier i kakao.
  3. Gotować 2 minuty. Ostudzić i wstawić na całą noc do lodówki.
  4. Banany obrać, przekroić wzdłuż i ułożyć na cieście.
  5. Zimną śmietanę czekoladową ubić, dodać żelatynę i przełożyć ciasto.
  6. Polewę roztopić i udekorować.