| |||||||||
| Składniki | ||
| Ciasto: | ||
| jajko | 4 sztuki | |
| cukier | 4 łyżki | |
| mąka pszenna | 4 łyżki | |
| proszek do pieczenia | 1 łyżeczka | |
| Nadzienie: | ||
| śmietana 36% | 875 mililitrów | |
| cukier | 4 łyżki | |
| kakao | 2 łyżki | |
| żelatyna | 4 łyżeczki | |
| banan | 4 sztuki | |
| Polewa: | ||
| polewa czekoladowa | 1 opakowanie |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| BISZKOPT: Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, a na końcu mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wymieszać i upiec |
| Krok 2 |
| NADZIENIE CZEKOLADOWE: Do garnka wlać śmietanę, wsypać cukier i kakao. |
| Krok 3 |
| Gotować 2 minuty. Ostudzić i wstawić na całą noc do lodówki. |
| Krok 4 |
| Banany obrać, przekroić wzdłuż i ułożyć na cieście. |
| Krok 5 |
| Zimną śmietanę czekoladową ubić, dodać żelatynę i przełożyć ciasto. |
| Krok 6 |
| Polewę roztopić i udekorować. |
| Autor: Użytkownik Moje Ciasto |