czekoladowy metrowiec z posypką
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 40 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • jajko - 4 sztuki
  • mąka - 2 szklanki
  • cukier - 0.5 szklanek
  • woda - 8 łyżek
  • olej - 8 łyżek
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie
  • proszek do pieczenia - 1 opakowanie
  • kakao - 3 łyżki
  • posypka czekoladowo waniliowa - 1 opakowanie
  • czekolada - 1 opakowanie
  • krem
  • budyń śmietankowy - 2 opakowania
  • mleko - 600 gramów
  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • wódka - 10 mililitrów
  • cukier waniliowy - 1 opakowanie

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki miksujemy i wylewamy na blaszkę.
  2. Po upieczeniu czekamy, aż placek ostygnie i smarujemy kremem z budyniu.
  3. Na koniec polewamy czekoladą i posypujemy posypką