Przygotowanie |
Krok 1 |
Kasię rozpuść w rondelku. Mleczko kokosowe wymieszaj z sokiem z cytryny i odstaw na 5 minut. |
Krok 2 |
Jabłko obierz, pokrój na kawałki i zblenduj razem z bananem. Dodaj rozpuszczoną Kasię i mleczko z sokiem. |
Krok 3 |
Wszystkie rodzaje mąki przesiej przez sito do miski. Dodaj proszek do pieczenia, sodę, kakao, zmielone migdały i cukier brzozowy. Wymieszaj. |
Krok 4 |
Do sypkich składników dodaj mokre i delikatnie wymieszaj wszystko łyżką. |
Krok 5 |
Tortownicę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto przełóż do formy. Piecz około 35 minut w 180 °C. |
Krok 6 |
W rondelku podgrzej mleczko z cukrem i Kasią. Gdy cukier się rozpuści, zdejmij z ognia. Następnie dodaj połamaną czekoladę i mieszaj do czasu aż polewa będzie gładka i lśniąca. Gotową polewę wylej na ciasto. Odstaw do lodówki. |