Czekoladowy przysmak
  • 60 minut
  • Łatwe

Wskazówki pieczenia:

  • 45 minut
  • 180 °C

Składniki:

  • Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
  • cukier - 10 łyżek
  • mąka tortowa - 10 łyżek
  • jajko - 4 sztuki
  • kakao - 3 łyżki
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • czekolada - 1 opakowanie
  • banan - 3 sztuki
  • śmietana kremówka - 250 mililitrów
  • cukier puder - 100 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Kasię utrzeć z cukrem na gładką masę .
  2. Dodać mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia oraz czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej .
  3. Na koniec dodać pianę ubitą z białek .
  4. Gdy ciasto wystygnie, nakładamy pokrojone w paseczki banany .
  5. Całość przykrywamy ubitą na sztywno śmietaną kremówką .
  6. Dekorujemy rozpuszczoną czekoladą .