
60 minut
Łatwe
Wskazówki pieczenia:
Składniki:
- Kostka do pieczenia Kasia - 150 gramów
- cukier - 10 łyżek
- mąka tortowa - 10 łyżek
- jajko - 4 sztuki
- kakao - 3 łyżki
- proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
- czekolada - 1 opakowanie
- banan - 3 sztuki
- śmietana kremówka - 250 mililitrów
- cukier puder - 100 gramów
Sposób przygotowania:
- Kasię utrzeć z cukrem na gładką masę .
- Dodać mąkę przesianą z kakao i proszkiem do pieczenia oraz czekoladę rozpuszczoną w kąpieli wodnej .
- Na koniec dodać pianę ubitą z białek .
- Gdy ciasto wystygnie, nakładamy pokrojone w paseczki banany .
- Całość przykrywamy ubitą na sztywno śmietaną kremówką .
- Dekorujemy rozpuszczoną czekoladą .