Przygotowanie |
Krok 1 |
Biszkopt: Rozdzielić białka od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem i dodać sok z cytryny. |
Krok 2 |
Do innej miski wsypać mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać. |
Krok 3 |
Białka ubić, dodając szczyptę soli. Do białek dodać żółtka i razem wymieszać. Dodać mąkę i ponownie wymieszać. |
Krok 4 |
Wysmarować blachę Kasią, wlać masę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 45 minut. |
Krok 5 |
Krem czekoladowy: Kasię utrzeć z cukrem pudrem, dodać żółtka, kakao i aromat. Wszystko zmiksować. |
Krok 6 |
Krem karmelowy: Kasię utrzeć na krem, po trochu dodać masę krówkową. Wymieszać. |
Krok 7 |
Nasączenie: Wszystko razem wymieszać. |
Krok 8 |
Ostudzony biszkopt podzielić na dwie części. Obie części nasączyć. Przełożyć kremem karmelowym. |
Krok 9 |
Wierzch i boki tortu nasmarować kremem czekoladowym. |
Krok 10 |
Na koniec udekorować według uznania i wstawić do lodówki. |