Czerwona sałatka pieczarkowo tuńczykowa

1


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
tuńczyk rozdrobniony2 sztuki
cebule2 sztuki
oliwa2 łyżki
koncentrat pomidorowy2 łyżki
posiekany szczypiorek2 łyżki
woda3 łyżki
sól1 szczypta
pieprz1 szczypta
jajka na twardo4 sztuki
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr1 sztuka
Przygotowanie
Krok 1
Tuńczyka odciskamy z wody. Pieczarki kroimy na pół (lub jeśli są duże, na ćwiartki). Jajka kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Krok 2
Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na oliwie - nie za mocno, cebula powinna być miękka ale nie zrumieniona.
Krok 3
Do cebuli dodajemy wodę i koncentrat pomidorowy. Gotujemy około 3 minuty i mieszamy do czasu, aż składniki się połączą. Sosem cebulowo pomidorowym zalewamy tuńczyka, jajka i pieczarki. Następnie dodajemy szczypiorek, natkę, kosteczkę cebulową i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
Sałatkę wstawiamy do lodówki aby smaki się połączyły na co najmniej 2-3 godziny.
Autor: Kasia G.Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl