Czerwony barszcz z chmurką koziego sera

Składniki:

  • mrożone warzywa (najlepiej paski) - 100 gramów
  • Barszcz czerwony Knorr - 1 opakowanie
  • kozi serek Chavroux lub zwykły mielony typu Philadelphia - 1 sztuka
  • makaron tagiatelle, fetuccine lub wstążki - 50 gramów
  • śmietana 18% - 150 gramów
  • posiekane zioła - 2 łyżki
  • ząbek czosnku - 1.5 sztuk
  • Majeranek z krajów śródziemnomorskich Knorr
  • pieprz

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Przygotuj Barszcz czerwony Knorr zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
  2. Wymieszaj kozi serek pół na pół ze śmietaną.
  3. Dodaj 2 łyżki siekanych ziół, wyciśnij pół ząbka czosnku, dodaj szczyptę majeranku oraz świeżo mielonego pieprzu do smaku.
  4. Ugotuj makaron. Następnie przesmaż warzywa z ząbkiem czosnku na patelni, dodaj makaron i lekko go zrumień.
  5. Nałóż warzywa i makaron na talerze, po czym wlej barszcz. Włóż serek bezpośrednio do talerza z zupą i podawaj.