Czerwony barszcz z kapustą i boczkiem
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr - 1 sztuka
  • ziemniaki - 3 sztuki
  • wędzony boczek - 200 gramów
  • cebula - 1 sztuka
  • biała kapusta - 300 gramów
  • olej do smażenia - 2 łyżki
  • śmietana 18% - 200 mililitrów
  • woda - 800 mililitrów

Sposób przygotowania:

  1. W garnku podsmaż pokrojone w kostkę boczek i cebulę. Dodaj posiekaną kapustę i całość chwilę przesmaż. Następnie dołóż pokrojone w kostkę ziemniaki.
  2. Całość zalej 800 ml zimnej wody i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.
  3. Powstały wywar dopraw czerwonym barszczem Knorr i na koniec zabiel śmietaną. Udekoruj natką pietruszki. Do przygotowania zupy zamiast wody możesz użyć domowego wywaru przygotowanego na mięsie i warzywach.