Czosnkowa surówka z białej kapusty

2


Łatwe


30 min.


3 os.

Składniki
główka białej kapusty1 sztuka
marchewki2 sztuki
pomidor1 sztuka
ogórki małosolne2 sztuki
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr1 sztuka
olej3 łyżki
woda3 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę przekrawamy na pół, tak by uzyskać dwie ćwiartki, które następnie drobno szatkujemy.
Krok 2
Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce lub kroimy w drobne zapałki.
Krok 3
Pomidora po umyciu kroimy w ćwiartki, następnie w cienkie plasterki.
Krok 4
Ogórki również kroimy w plasterki.
Krok 5
Przygotowujemy sos do sałatki i dodajemy do warzyw. Mieszamy składniki ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Smacznego!
Autor: KubaPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl