|
Składniki | ||
główka białej kapusty | 1 sztuka | |
marchewki | 2 sztuki | |
pomidor | 1 sztuka | |
ogórki małosolne | 2 sztuki | |
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr | 1 sztuka | |
olej | 3 łyżki | |
woda | 3 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Kapustę przekrawamy na pół, tak by uzyskać dwie ćwiartki, które następnie drobno szatkujemy. |
Krok 2 |
Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce lub kroimy w drobne zapałki. |
Krok 3 |
Pomidora po umyciu kroimy w ćwiartki, następnie w cienkie plasterki. |
Krok 4 |
Ogórki również kroimy w plasterki. |
Krok 5 |
Przygotowujemy sos do sałatki i dodajemy do warzyw. Mieszamy składniki ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Smacznego! |
Autor: Kuba |