| |||||||||
| Składniki | ||
| główka białej kapusty | 1 sztuka | |
| marchewki | 2 sztuki | |
| pomidor | 1 sztuka | |
| ogórki małosolne | 2 sztuki | |
| Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr | 1 sztuka | |
| olej | 3 łyżki | |
| woda | 3 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Kapustę przekrawamy na pół, tak by uzyskać dwie ćwiartki, które następnie drobno szatkujemy. |
| Krok 2 |
| Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce lub kroimy w drobne zapałki. |
| Krok 3 |
| Pomidora po umyciu kroimy w ćwiartki, następnie w cienkie plasterki. |
| Krok 4 |
| Ogórki również kroimy w plasterki. |
| Krok 5 |
| Przygotowujemy sos do sałatki i dodajemy do warzyw. Mieszamy składniki ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Smacznego! |
| Autor: Kuba |