Czosnkowa surówka z białej kapusty
  • 30 minut
  • 3 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • główka białej kapusty - 1 sztuka
  • marchewki - 2 sztuki
  • pomidor - 1 sztuka
  • ogórki małosolne - 2 sztuki
  • Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr - 1 sztuka
  • olej - 3 łyżki
  • woda - 3 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Kapustę przekrawamy na pół, tak by uzyskać dwie ćwiartki, które następnie drobno szatkujemy.
  2. Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce lub kroimy w drobne zapałki.
  3. Pomidora po umyciu kroimy w ćwiartki, następnie w cienkie plasterki.
  4. Ogórki również kroimy w plasterki.
  5. Przygotowujemy sos do sałatki i dodajemy do warzyw. Mieszamy składniki ze sobą i odstawiamy na 15 minut. Smacznego!