Czosnkowe udka
  • 45 minut
  • 2 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • udka kurczaka - 4 sztuki
  • cebula - 2 sztuki
  • sól - 1 łyżeczka
  • pieprz mielony - 1 łyżeczka
  • olej do smażenia - 2 łyżki
  • woda - 1 litr
  • Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

  1. Udka kurczaka dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Smażymy po 5 minut z każdej strony na oleju roślinnym.
  2. Przekładamy udka do rondla, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.
  3. Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i 2 kostkami przyprawy Czosnek Knorr.
  4. Podajemy z pęczakiem lub inną kaszą i lekką surówką np. z kapusty pekińskiej.