|
Składniki | ||
cebula | 2 sztuki | |
woda | 1 litr | |
sól | 1 łyżeczka | |
olej do smażenia | 2 łyżki | |
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 2 sztuki | |
pieprz mielony | 1 łyżeczka | |
udka kurczaka | 4 sztuki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Udka kurczaka dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Smażymy po 5 minut z każdej strony na oleju roślinnym. |
Krok 2 |
Przekładamy udka do rondla, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. |
Krok 3 |
Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i 2 kostkami przyprawy Czosnek Knorr. |
Krok 4 |
Podajemy z pęczakiem lub inną kaszą i lekką surówką np. z kapusty pekińskiej. |
Autor: Anna Włodarczyk |