| |||||||||
| Składniki | ||
| cebula | 2 sztuki | |
| woda | 1 litr | |
| sól | 1 łyżeczka | |
| olej do smażenia | 2 łyżki | |
| Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr | 2 sztuki | |
| pieprz mielony | 1 łyżeczka | |
| udka kurczaka | 4 sztuki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Udka kurczaka dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Smażymy po 5 minut z każdej strony na oleju roślinnym. |
| Krok 2 |
| Przekładamy udka do rondla, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut. |
| Krok 3 |
| Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i 2 kostkami przyprawy Czosnek Knorr. |
| Krok 4 |
| Podajemy z pęczakiem lub inną kaszą i lekką surówką np. z kapusty pekińskiej. |
| Autor: Anna Włodarczyk |