Czosnkowe udka

0


Łatwe


45 min.


2 os.

Składniki
cebula2 sztuki
woda1 litr
sól1 łyżeczka
olej do smażenia2 łyżki
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr2 sztuki
pieprz mielony1 łyżeczka
udka kurczaka4 sztuki
Przygotowanie
Krok 1
Udka kurczaka dokładnie myjemy pod bieżącą wodą. Smażymy po 5 minut z każdej strony na oleju roślinnym.
Krok 2
Przekładamy udka do rondla, zalewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 30 minut.
Krok 3
Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i 2 kostkami przyprawy Czosnek Knorr.
Krok 4
Podajemy z pęczakiem lub inną kaszą i lekką surówką np. z kapusty pekińskiej.
Autor: Anna WłodarczykPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl