Czosnkowe udka

0


Średnie


0 min.


6 os.

Składniki
cebula2 sztuki
olej3 łyżki
pieprz
pomidory4 sztuki
tymianek2 łyżki
sól
zioła prowansalskie
czosnek 1 sztuka
koncentrat pomidorowy4 łyżki
Rosół z kury Knorr0.5 szklanek
małe udka kurczaka6 sztuk
Przygotowanie
Krok 1
Natrzyj solą i oprósz pieprzem orz ziołami prowansalskimi udka, ułóż w naczyniu żaroodpornym i skrop olejem.
Krok 2
Obierz cebulki i pokrój w piórka, a pomidory w kawałki.
Krok 3
Bulion Knorr wymieszaj z koncentratem pomidorowym.
Krok 4
Główkę czosnku pokrój w plastry, a ząbki obierz.
Krok 5
Mięso obłóż pomidorami, cebulkami, plasterkami i ząbkami czosnku. Podlej bulionem Knorr z koncentratem, dołóż tymianek. Oprósz solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Krok 6
Piecz około 50 minut w 200 stopni. Często podlewaj sosem powstałym z pieczenia.
Autor: pasibrzuchPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl