| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Natrzyj solą i oprósz pieprzem orz ziołami prowansalskimi udka, ułóż w naczyniu żaroodpornym i skrop olejem. |
| Krok 2 |
| Obierz cebulki i pokrój w piórka, a pomidory w kawałki. |
| Krok 3 |
| Bulion Knorr wymieszaj z koncentratem pomidorowym. |
| Krok 4 |
| Główkę czosnku pokrój w plastry, a ząbki obierz. |
| Krok 5 |
| Mięso obłóż pomidorami, cebulkami, plasterkami i ząbkami czosnku. Podlej bulionem Knorr z koncentratem, dołóż tymianek. Oprósz solą i pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. |
| Krok 6 |
| Piecz około 50 minut w 200 stopni. Często podlewaj sosem powstałym z pieczenia. |