| Przygotowanie | 
| Krok 1 | 
| Dzień wcześniej fasolę i cieciorkę zalej zimną wodą. Ziemniaki obierz, pokrój w grubą 3 cm kostkę, lekko obgotuj i odstaw na bok. | 
| Krok 2 | 
| Mięso pokrój w grubą 3 cm kostkę, oprósz płatkami chili Knorr, gałką muszkatołową, kminkiem, pieprzem, solą i odstaw na bok na kilka godzin. Po tym czasie obsmaż je na oliwie. | 
| Krok 3 | 
| Cebule i marchew pokrój w półplastry, posiekaj czosnek. Warzywa  obsmaż na oliwie na złoty kolor.  Pomidory sparz we wrzącej wodzie, usuń z nich skórkę i pokrój w drobną kosteczkę. | 
| Krok 4 | 
| W dużym żeliwnym lub glinianym garnku układaj warstwami podsmażone mięso, cebulę, plastry marchwi, kaszę, ziemniaki, fasolę, ciecierzycę i pomidory. Na każdą warstwę dodaj po kilka listków laurowych oraz kilka ziarenek ziela angielskiego. Całość zalej niecałym litrem wody, zagotuj. | 
| Krok 5 | 
| Przykryty garnek wstaw do nagrzanego do 160°C piekarnika na około 3  godziny. |