Danie z Abruzji

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • olej - 2 łyżki
  • marchew - 2 sztuki
  • pomidory - 2 sztuki
  • sól
  • boczek - 3 plastry
  • bazylia
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • makaron spaghetti - 100 gramów
  • pory - 2 sztuki
  • fasola czerwona - 200 gramów
  • cząber
  • kiełbasa surowa - 400 gramów

Sposób przygotowania:

  1. Jarzyny obierz i drobno pokrój, a następnie podsmaż na oleju.
  2. Gdy będą przyrumienione, dorzuć namoczoną fasolę.
  3. Dolej dopraw, przypraw solą, pieprzem, cząbrem i bazylią. Gotuj godzinę, po czym dołóż kiełbasę i boczek.
  4. Dziesięć minut przed końcem gotowania dodaj spaghetti. Posyp tartym serem.