Delicja jabłkowo-serowa

Wskazówki pieczenia:

Składniki:

  • mąka - 2.5 szklanki
  • cukier - 0.5 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 200 gramów
  • jajko - 1 sztuka
  • żółtko - 1 sztuka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • kwaśna śmietana - 1 łyżka
  • jabłka - 1 kilogram
  • cukier - 0.5 szklanek
  • galaretka - 1 sztuka
  • twaróg sernikowy - 0.5 kilogramów
  • jajko - 2 sztuki
  • cukier - 0.5 szklanek
  • Kostka do pieczenia Kasia - 100 gramów
  • budyń śmietankowy - 0.5 opakowań

Sposób przygotowania:

  1. Wyrobić ciasto i upiec 3 placki.
  2. Na masę jabłkową: jabłka utrzeć i usmażyć z cukrem. Pod koniec gotowania wsypać galaretkę i chwilę smażyć. Gorące jabłka wylać na placek.
  3. Na masę serową do garnka wrzucić przekręcony ser, utarte żółtka z Kasią i zagotować ciągle mieszając.
  4. Dodać ubitą pianę, a następnie budyń gotować, aż zgęstnieje.
  5. Gorącą masę wylać na placek.
  6. Polać polewą. Smacznego!!!!