Przygotowanie |
Krok 1 |
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, następnie po jednym żółtku. |
Krok 2 |
Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z masą, dodać olej. |
Krok 3 |
Upiec biszkopt w formie 24 x 34 cm. |
Krok 4 |
Po wystudzeniu biszkopta zdjąć jego wierzch -skórkę. |
Krok 5 |
Zagotować sok z pomarańczy, a w soku z mandarynek rozprowadzić budynie i wlać go do gotującego soku pomarańczowego. |
Krok 6 |
Ugotowany budyń połączyć z mandarynkami i gorący wyłożyć na biszkopt. |
Krok 7 |
Odstawić do wystygnięcia. |
Krok 8 |
Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklance gorącej wody. |
Krok 9 |
Śmietanę wyłożyć na budyń. Na śmietanie ułożyć herbatniki i zalać je czekoladą rozpuszczoną w ciepłej śmietanie. Dowolnie udekorować. Smacznego! |