| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, następnie po jednym żółtku. |
| Krok 2 |
| Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie połączyć z masą, dodać olej. |
| Krok 3 |
| Upiec biszkopt w formie 24 x 34 cm. |
| Krok 4 |
| Po wystudzeniu biszkopta zdjąć jego wierzch -skórkę. |
| Krok 5 |
| Zagotować sok z pomarańczy, a w soku z mandarynek rozprowadzić budynie i wlać go do gotującego soku pomarańczowego. |
| Krok 6 |
| Ugotowany budyń połączyć z mandarynkami i gorący wyłożyć na biszkopt. |
| Krok 7 |
| Odstawić do wystygnięcia. |
| Krok 8 |
| Śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklance gorącej wody. |
| Krok 9 |
| Śmietanę wyłożyć na budyń. Na śmietanie ułożyć herbatniki i zalać je czekoladą rozpuszczoną w ciepłej śmietanie. Dowolnie udekorować. Smacznego! |