Przygotowanie |
Krok 1 |
Biszkopt: Utrzeć jajka z cukrem na puszystą masę i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. |
Krok 2 |
Piec ok. 30min. |
Krok 3 |
Makowo - kokosowy: Ubić pianę z białek na sztywno, dodać cukier i ciągle ubijać. |
Krok 4 |
Wsypać mąkę, kokos, mak i proszek do pieczenia. |
Krok 5 |
Ciasto najlepiej piec na folii aluminiowej. |
Krok 6 |
Piec ok. 20 min. |
Krok 7 |
Masa budyniowa: Odlać 3/4 szklanki mleka, gdzie roztrzepać żółtka i mąkę. |
Krok 8 |
Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem i waniliowym i ugotować budyń. |
Krok 9 |
Po ostudzeniu dodawać po łyżce do utartej Kasi. |
Krok 10 |
Masę podzielić na 2 części. |
Krok 11 |
Jedną posmarować biszkopt, nałożyć na to placek makowo-kokosowy i rozsmarować drugą część masy. |
Krok 12 |
Ułożyć na to delicje. Najlepiej częścią czekoladową do spodu. Zalać tężejącą galaretką. SMACZNEGO !!! |