Delicje - mak - kokos

6


Łatwe


60 min.


1 os.

Składniki
Biszkopt:
jajko5 sztuk
cukier1 szklanka
mąka1 szklanka
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Biszkopt makowo - kokosowy:
białko 5 sztuk
cukier1 szklanka
mąka ziemniaczana1 łyżka
wiórki kokosowe20 dekagramów
mak0.33 szklanek
proszek do pieczenia1 łyżeczka
Masa budyniowa:
mleko0.5 litrów
żółtka5 sztuk
cukier0.5 szklanek
mąka ziemniaczana2 łyżki
mąka pszenna2 łyżki
cukier waniliowy1 opakowanie
Dodatki:
delicje2 opakowania
czerwona galaretka2 opakowania
Przygotowanie
Krok 1
Biszkopt: Utrzeć jajka z cukrem na puszystą masę i dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Krok 2
Piec ok. 30min.
Krok 3
Makowo - kokosowy: Ubić pianę z białek na sztywno, dodać cukier i ciągle ubijać.
Krok 4
Wsypać mąkę, kokos, mak i proszek do pieczenia.
Krok 5
Ciasto najlepiej piec na folii aluminiowej.
Krok 6
Piec ok. 20 min.
Krok 7
Masa budyniowa: Odlać 3/4 szklanki mleka, gdzie roztrzepać żółtka i mąkę.
Krok 8
Resztę mleka zagotować z cukrem i cukrem i waniliowym i ugotować budyń.
Krok 9
Po ostudzeniu dodawać po łyżce do utartej Kasi.
Krok 10
Masę podzielić na 2 części.
Krok 11
Jedną posmarować biszkopt, nałożyć na to placek makowo-kokosowy i rozsmarować drugą część masy.
Krok 12
Ułożyć na to delicje. Najlepiej częścią czekoladową do spodu. Zalać tężejącą galaretką. SMACZNEGO !!!
Autor: Użytkownik Moje CiastoPrzepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl