Delicjowiec
  • 60 minut
  • Średnie

Wskazówki pieczenia:

  • 30 minut
  • 180 °C

Składniki:

    biszkopt
  • jajko - 4 sztuki
  • mąka pszenna - 0.5 szklanek
  • mąka ziemniaczana - 0.5 szklanek
  • cukier - 0.75 szklanek
  • ocet - 1 łyżka
  • proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
  • krem
  • Kostka do pieczenia Kasia - 1 opakowanie
  • mleko - 0.75 litrów
  • budyń waniliowy - 2 opakowania
  • galaretka cytrynowa - 2 opakowania
  • cukier - 3 łyżki
  • żółtko - 5 sztuk
  • brzoskwinie - 1 puszka
  • delicje - 2 opakowania

Sposób przygotowania:

  1. Całe jajka ubić z cukrem, dodać obie mąki wymieszane z proszkiem a na końcu ocet.
  2. Upiec biszkopt. Z mleka, żółtek i budyniu ugotować budyń i ostudzić.
  3. 2 galaretki rozpuścić w 1 szklance wody i ostudzić.
  4. Kasię utrzeć z cukrem, dodać budyń i galaretki.
  5. Biszkopt - masa - brzoskwinie (lub biszkopty nasączone w galaretce) - masa - delicje (można zalać tężejącą galaretką).