Delikatna i bogata zupa z curry
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • cebula - 1 sztuka
  • Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr - 1 sztuka
  • łodyga selera naciowego lub kilka plastrów korzenia
  • marchew - 1 sztuka
  • żółta papryka - 1 sztuka
  • ryż jaśminowy - 100 gramów
  • Imbir z Nigerii Knorr - 1 łyżka
  • Curry Knorr - 3 łyżki
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 łyżka
  • śmietana 18% - 1 łyżka
  • olej - 2 łyżki
  • woda - 1 litr

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę drobno posiekaj, a pozostałe warzywa pokrój w paski. Podsmaż je na oleju przez około 3 minuty.
  2. Dodaj ryż i zalej go 1 litrem wody. Następnie dodaj rosół Knorr, wsyp curry i całość gotuj do momentu, kiedy ryż będzie miękki.
  3. Na koniec przypraw zupę imbirem i ostrą papryką. Wlej na talerz i podawaj udekorowaną śmietaną.