Delikatne bitki z papryką

6


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
Rostbef wołowy800 gramów
papryka czerwona2 sztuki
papryka mielona1 łyżka
Papryka ostra z Hiszpanii Knorr1 szczypta
Fix Gulasz węgierski Knorr1 opakowanie
mąka3 łyżki
olej5 łyżek
cebula2 sztuki
koncentrat pomidorowy2 łyżki
Przygotowanie
Krok 1
Wołowinę pokrój na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.
Krok 2
Na rozgrzanym oleju podsmaż bitki oprószone mąką.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, paprykę w paski i dodaj do mięsa. Smaż, aż się zeszkli.
Krok 4
Dosyp paprykę w proszku, a po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy. Całość smaż przez 2-3 minuty.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 600 ml wody i wlej na patelnię. Duś do momentu, gdy sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą gryczaną.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl