Delikatne bitki z papryką
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • Rostbef wołowy - 800 gramów
  • papryka czerwona - 2 sztuki
  • papryka mielona - 1 łyżka
  • Papryka ostra z Hiszpanii Knorr - 1 szczypta
  • Fix Gulasz węgierski Knorr - 1 opakowanie
  • mąka - 3 łyżki
  • Rama Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny - 5 łyżek
  • cebula - 2 sztuki
  • koncentrat pomidorowy - 2 łyżki

Sposób przygotowania:

  1. Wołowinę pokrój na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki.
  2. Na patelni rozgrzej Ramę smaż jak szef kuchni i podsmaż bitki oprószone mąką.
  3. Cebulę pokrój w piórka, paprykę w paski i dodaj do mięsa. Smaż, aż się zeszkli.
  4. Dosyp paprykę w proszku, a po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy. Całość smaż przez 2-3 minuty.
  5. Fix Knorr wymieszaj z 600 ml wody i wlej na patelnię. Duś do momentu, gdy sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą gryczaną.