| |||||||||
| Składniki | ||
| Rostbef wołowy | 800 gramów | |
| papryka czerwona | 2 sztuki | |
| papryka mielona | 1 łyżka | |
| papryka ostra w proszku, mielona | 1 szczypta | |
| Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
| mąka | 3 łyżki | |
| olej | 5 łyżek | |
| cebula | 2 sztuki | |
| koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Wołowinę pokrój na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki. |
| Krok 2 |
| Na rozgrzanym oleju podsmaż bitki oprószone mąką. |
| Krok 3 |
| Cebulę pokrój w piórka, paprykę w paski i dodaj do mięsa. Smaż, aż się zeszkli. |
| Krok 4 |
| Dosyp paprykę w proszku, a po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy. Całość smaż przez 2-3 minuty. |
| Krok 5 |
| Fix Knorr wymieszaj z 600 ml wody i wlej na patelnię. Duś do momentu, gdy sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą gryczaną. |
| Autor: przepisy.pl |