|
Składniki | ||
Rostbef wołowy | 800 gramów | |
papryka czerwona | 2 sztuki | |
papryka mielona | 1 łyżka | |
papryka ostra w proszku, mielona | 1 szczypta | |
Fix Gulasz węgierski Knorr | 1 opakowanie | |
mąka | 3 łyżki | |
olej | 5 łyżek | |
cebula | 2 sztuki | |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Wołowinę pokrój na mniejsze kawałki, każdy po 4-5 dag. Następnie rozbij tłuczkiem mięso na klasyczne bitki. |
Krok 2 |
Na rozgrzanym oleju podsmaż bitki oprószone mąką. |
Krok 3 |
Cebulę pokrój w piórka, paprykę w paski i dodaj do mięsa. Smaż, aż się zeszkli. |
Krok 4 |
Dosyp paprykę w proszku, a po chwili smażenia dodaj koncentrat pomidorowy. Całość smaż przez 2-3 minuty. |
Krok 5 |
Fix Knorr wymieszaj z 600 ml wody i wlej na patelnię. Duś do momentu, gdy sos zgęstnieje. Podawaj z kaszą gryczaną. |
Autor: przepisy.pl |