Delikatne filety na sposób hiszpański

Składniki:

  • cebula - 2 sztuki
  • pieprz
  • czerwona papryka - 1 sztuka
  • sól
  • margaryna - 0.5 sztuk
  • mąka - 2 łyżki
  • czosnek ząbki - 3 sztuki
  • filet z kurczaka - 1 kilogram
  • papryka mielona - 1 łyżka
  • szynka gotowana - 150 gramów
  • pomidory w puszce - 1 opakowanie

Zamów świeże składniki z dostawą do domu do wybranych przepisów.

Sposób przygotowania:

  1. Filety umyj i osusz.
  2. Mąkę wymieszaj z odrobiną papryki i przyprawami, obtocz mięso i podsmaż na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
  3. Zdejmij z patelni, na tym samym tłuszczu zeszklij posiekaną cebulkę, paprykę i szynkę.
  4. Dodaj pokrojone w kawałki pomidory wraz z zalewą, dopraw do smaku i duś przez 10 minut.
  5. Dodaj filety i posiekany drobniutko czosnek, duś mięso do chwili gdy będzie miękkie i podawaj razem z warzywami na stół.