|
Składniki | ||
makaron tagliatelle | 300 gramów | |
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr | 1 opakowanie | |
mleko | 300 mililitrów | |
pieczarki | 100 gramów | |
kilka listków świeżej bazylii | ||
oliwa z oliwek | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. |
Krok 2 |
Pieczarki pokrój w plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą. |
Krok 3 |
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem i wlej na patelnię z grzybami. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. |
Krok 4 |
Gotowy sos połącz z makaronem i wymieszaj. Makaron przełóż do półmiska, posyp pokruszonymi pistacjami i udekoruj listkami bazylii. |
Autor: przepisy.pl |