Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami

3


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
makaron tagliatelle300 gramów
Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr1 opakowanie
mleko300 mililitrów
pieczarki100 gramów
kilka listków świeżej bazylii
oliwa z oliwek1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku.
Krok 2
Pieczarki pokrój w plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą.
Krok 3
Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem i wlej na patelnię z grzybami. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
Krok 4
Gotowy sos połącz z makaronem i wymieszaj. Makaron przełóż do półmiska, posyp pokruszonymi pistacjami i udekoruj listkami bazylii.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl