Delikatne tagliatelle z pieczarkami i pistacjami
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • makaron tagliatelle - 300 gramów
  • Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr - 1 opakowanie
  • mleko - 300 mililitrów
  • pieczarki - 100 gramów
  • kilka listków świeżej bazylii
  • oliwa z oliwek - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku.
  2. Pieczarki pokrój w plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą.
  3. Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem i wlej na patelnię z grzybami. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut.
  4. Gotowy sos połącz z makaronem i wymieszaj. Makaron przełóż do półmiska, posyp pokruszonymi pistacjami i udekoruj listkami bazylii.