| |||||||||
| Składniki | ||
| makaron tagliatelle | 300 gramów | |
| Menu ze Smakiem Sos pieczarkowy z cebulką Knorr | 1 opakowanie | |
| mleko | 300 mililitrów | |
| pieczarki | 100 gramów | |
| kilka listków świeżej bazylii | ||
| oliwa z oliwek | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku. |
| Krok 2 |
| Pieczarki pokrój w plastry i przesmaż na dobrze rozgrzanej patelni z oliwą. |
| Krok 3 |
| Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z mlekiem i wlej na patelnię z grzybami. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5 minut. |
| Krok 4 |
| Gotowy sos połącz z makaronem i wymieszaj. Makaron przełóż do półmiska, posyp pokruszonymi pistacjami i udekoruj listkami bazylii. |
| Autor: przepisy.pl |