Delikatny tatar w jajach
  • 30 minut
  • 4 osoby
  • Łatwe

Składniki:

  • jajka - 6 sztuk
  • tatar - 250 gramów
  • Delikat przyprawa w  płynie Knorr - 1 łyżka
  • cebula - 1 sztuka
  • ogórek konserwowy - 1 sztuka
  • tabasco - 1 łyżeczka
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • winiak - 20 mililitrów
  • sól do smaku - 1 szczypta
  • Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr - 1 szczypta
  • oliwki czarne - 1 łyżka

Sposób przygotowania:

  1. Tatar dopraw przyprawą Knorr. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek.
  2. Przetnij jajka wzdłuż na połówki i ostrożnie wyciągnij żółtka. Rozgnieć je widelcem i wymieszaj z tatarem. Dodaj posiekaną drobno cebulkę i ogórka konserwowego. Dopraw do smaku winiakiem, przyprawami i kilkoma kroplami tabasco.
  3. Nafaszeruj połówki jaj przygotowanym tatarem, ułóż na półmisku i udekoruj połówkami oliwek i natką pietruszki.