|
Składniki | ||
jajka | 6 sztuk | |
tatar | 250 gramów | |
Delikat przyprawa w płynie Knorr | 1 łyżka | |
cebula | 1 sztuka | |
ogórek konserwowy | 1 sztuka | |
tabasco | 1 łyżeczka | |
natka pietruszki | 1 pęczek | |
winiak | 20 mililitrów | |
sól do smaku | 1 szczypta | |
pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
oliwki czarne | 1 łyżka |
Przygotowanie |
Krok 1 |
Tatar dopraw przyprawą Knorr. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. |
Krok 2 |
Przetnij jajka wzdłuż na połówki i ostrożnie wyciągnij żółtka. Rozgnieć je widelcem i wymieszaj z tatarem. Dodaj posiekaną drobno cebulkę i ogórka konserwowego. Dopraw do smaku winiakiem, przyprawami i kilkoma kroplami tabasco. |
Krok 3 |
Nafaszeruj połówki jaj przygotowanym tatarem, ułóż na półmisku i udekoruj połówkami oliwek i natką pietruszki. |
Autor: przepisy.pl |