Delikatny tatar w jajach

33


Łatwe


30 min.


4 os.

Składniki
jajka6 sztuk
tatar250 gramów
Delikat przyprawa w  płynie Knorr1 łyżka
cebula1 sztuka
ogórek konserwowy1 sztuka
tabasco1 łyżeczka
natka pietruszki1 pęczek
winiak20 mililitrów
sól do smaku1 szczypta
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr1 szczypta
oliwki czarne1 łyżka
Przygotowanie
Krok 1
Tatar dopraw przyprawą Knorr. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek.
Krok 2
Przetnij jajka wzdłuż na połówki i ostrożnie wyciągnij żółtka. Rozgnieć je widelcem i wymieszaj z tatarem. Dodaj posiekaną drobno cebulkę i ogórka konserwowego. Dopraw do smaku winiakiem, przyprawami i kilkoma kroplami tabasco.
Krok 3
Nafaszeruj połówki jaj przygotowanym tatarem, ułóż na półmisku i udekoruj połówkami oliwek i natką pietruszki.
Autor: przepisy.pl Przepis z serwisu kulinarnego www.przepisy.plZnajdź nas na Facebooku www.facebook.com/przepisypl