| |||||||||
| Składniki | ||
| jajka | 6 sztuk | |
| tatar | 250 gramów | |
| Delikat przyprawa w płynie Knorr | 1 łyżka | |
| cebula | 1 sztuka | |
| ogórek konserwowy | 1 sztuka | |
| tabasco | 1 łyżeczka | |
| natka pietruszki | 1 pęczek | |
| winiak | 20 mililitrów | |
| sól do smaku | 1 szczypta | |
| pieprz czarny mielony | 1 szczypta | |
| oliwki czarne | 1 łyżka |
| Przygotowanie |
| Krok 1 |
| Tatar dopraw przyprawą Knorr. Jajka ugotuj na twardo, ostudź i obierz ze skorupek. |
| Krok 2 |
| Przetnij jajka wzdłuż na połówki i ostrożnie wyciągnij żółtka. Rozgnieć je widelcem i wymieszaj z tatarem. Dodaj posiekaną drobno cebulkę i ogórka konserwowego. Dopraw do smaku winiakiem, przyprawami i kilkoma kroplami tabasco. |
| Krok 3 |
| Nafaszeruj połówki jaj przygotowanym tatarem, ułóż na półmisku i udekoruj połówkami oliwek i natką pietruszki. |
| Autor: przepisy.pl |