Deser z biszkopotów i owoców

Składniki:

  • cukier - 1 gram
  • kiwi - 1 gram
  • opakowanie biszkoptów - 1 gram
  • szklanka szampana półwytrawnego albo białego wina musującego - 1 gram
  • szklanka kremówki - 1 gram
  • łyżka masła - 1 gram
  • kilka kostek kandyzowanej papai - 1 gram

Sposób przygotowania:

  1. Owoce kiwi dokładnie umyć pod zimną wodą, obrać i pokroić na plastry (3-4plasterki zostawić do przybrania), całość zmiksować lub rozdrobnić widelcem. Do musu dodać 1 łyżkę cukru i dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć go do wcześniej przygotowanych pucharków. Śmietanę kremówkę z resztą cukru ubić na sztywną masę. Umoczyć na chwilę biszkopty w szampanie (lub białym winie) i ułożyć na musie z owoców. Na wierzch polać stopione i ostudzone masło i położyć bitą śmietanę. Można na wierzch położyć do dekoracji kilka plasterków kiwi, kawałki kandyzowanej papai oraz mięte. Smacznego!